Jälkimmäinen nimitys näille on avokkini vakiinnuttama, ja järjestyksessään nämä ovat jo toiset. Tällä kertaa kirjoitin kuitenkin ohjeen todella tarkasti muistiin, sillä jatkuva sovittaminen toisen käsiin on ainakin minun mielestäni turhauttavaa.

 

Muista, että jokaisen kädet ovat erilaiset, eli ensimmäistä kertaa neuloessasi joudut sovitushommiin joka tapauksessa. Muutosten ylös kirjaaminen kannattaa jo toista kappaletta ajatellen!

 

 

Pummihanskat

koko: miesten

lanka: musta Gjestal Maija (tai Janne, saa jämerämmät ja himpun verran isommat) 50g, silmukkatiheys 24-26

sukkapuikot 3 ja 3½ + apupuikko

 

Vasen hanska:

Varsi: Luo ohuemmille puikoille 40s (10s/puikko), neulo suljettuna neuleena 2o2n-neulosta noin 5cm (~17krs). Vaihda työhön paksummat puikot ja jatka neulomalla sileää.

Peukalokiila: Kun II puikkoa on jäljellä 3s, laita merkkilanka, lisää 2s (poimi lanka kiertäen puikolle 2 kertaa), laita toinen merkkilanka ja neulo krs loppuun. Toista lisäykset samalla kohtaa (keskellä merkattua aluetta, peukalokiilan keskellä) joka 2. krs, kunnes työssä on 54s. Neulo näillä 54s:lla 10krs sileää.

Peukalon aukko: Poimi eri väriselle langalle luodut 14s ja 1s niiden molemmin puolin =16s ja jätä odottamaan. Luo näiden tilalle 2s ja jatka muilla silmukoilla 2krs sileää.

Pikkusormi: Nyt tarvitset apupuikon. Poimi IV puikon 5 viimeistä ja I puikon 5 ensimmäistä silmukkaa sekä luo niiden väliin 7 uutta silmukkaa =17s. Neulo näillä sileää 7krs ja päätä ylivetämällä.

Nimetön: Poimi äsken luoduista silmukoista 6s ja jatka sileää kaikilla 36 silmukalla 2krs. Erottele sitten pikkurillistä seuraavat 8s, luo 4 uutta silmukkaa ja neulo pikkurilliä edeltävät 8s =20s. Neulo näillä silmukoilla 11krs ja päätä ylivetämällä.

Keskisormi: Poimi äsken luoduista silmukoista 8s, neulo nimettömästä seuraavat 4s, luo 5s ja neulo nimetöntä edeltävät 4s = 21s. Neulo näillä silmukoilla 11krs sileää ja päätä ylivetämällä.

Etusormi: Neulo jäljellä olevat 12s sekä poimi äsken luoduista silmukoista 8s =20s. Neulo näillä silmukoilla 10krs ja päätä ylivetämällä.

Peukalo: Poimi odottamassa olevat 16s ja poimi sormen tyvestä vielä 4s =20s. Neulo näillä silmukoilla 8krs ja päätä ylivetämällä.

Päätä langat ja parsi samalla umpeen sormien tyviin mahdollisesti syntyneet reiät.

 

Oikea hanska:

Tee kuten vasen hanska, mutta:

Peukalokiila: Neulo I puikkoa 3s, lisää 2s ja neulo krs loppuun kuten vasemmassa hanskassa.

Pikkurilli: Aloita II puikon lopusta (vas. kädessä IV puikko).

 

Vinkki: Poimiessasi silmukoita sormien tyvikohdista poimi muutama ylimääräinen silmukka ja kavenna ne pois samantien ohjeen mukaiseen silmukkalukuun sopivaksi (vähentää reikien syntymistä).