Hyvää äitienpäivää kaikki äidit! En tänä vuonna päässyt matkustamaan juhlimaan äitejä tenttisuman takia, mutta onnittelen näin internetin ihmeellisen maailman välityksellä. Tällaisia paketteja lähti matkaan tänä vuonna:

Omalle mammalle meni kuusi kappaletta pienenpienellä koukulla virkattuja kahviliinarenkaita ja pieni pyöreä liina. Kahviliinarenkaiden ohje on kirjasta "Taito tehdä, ilo onnistua". Valmista tulee nopeasti ja langanmenekki on isoonkin pöytään kohtuullinen. Tuon jälkimmäisen ohjeen löysin Raverlysta, oli niin hauskan näköinen malli neulotuksi liinaksi että oli kokeiltava. Täytyy kyllä myöntää, että liinojen puolella olen enemmän virkattujen puolella. Jos joku haluaa jollain mallilla todistaa toisin, okei. Saa lähettää kuvia ja ohjeita, olen innokas kokeilemaan :)

Anopille lähti matkaan kahdeksan kappaleen setti lautasliinarenkaita saman mallin mukaan kuin nuo kahviliinarenkaatkin. Koukuksi vaihtui 2½ ja langaksi alkuperäisen ohjeen mukainen Catania. Yhden renkaan menekki on (oli pakko punnita, kun en uskonut) vaivainen 5g. Tärkkäsin muuten sekä kahvi- että lautasliinarenkaat vahvalla sokeritärkillä, että mammat siellä Savossa pesette niitä niin tiedätte sitten :)

Miehen isoäidillekin lähti tällä kertaa jotain itsetehtyä (tosin on aika kova kynnys lähettää sinne yhtään mitään, kun on tuo nainen niin hirmuisen kätevä käsistään itsekin). Tämän ohjeen mukaan olen tehnyt liinan aiemminkin, paljon ohuemmasta langasta vain. Nyt koukulla 1.75 DMC:n Babylo 10 -langalla liinan sivun mitta läheni jo puolta metriä  (en tajunnut mitata, no jotain sinnepäin kuitenkin). Puuvillalangan lisäksi lisäsin ruusuihin Madeiran hopealankaa, ja lopputulos on mielestäni ihan hauska. Tätä liinaa ei vaan sitten kannata silittää ;) Tässä siis vähän pidempään kestäviä ruusuja vielä:

Onnea vielä äidit!