Haa! Kaikkien epäonnistumisien jälkeen sain valmiiksi hahtuvatossut!

 

 

huopatossut-normal.jpg

Koon 35 tossut muodostuivat lyhyesti näin: virolaista hahtuvaa kaksinkertaisena viitosen puikoilla 40s ensin 2krs n, sitten 3krs o suljettuna neuleena. Kantalappuun meni 14krs, kantapää kuten perussukassa (kantaan sivuilta 15s) ja kavennuksia kunnes puikoilla oli 36s. Varpaissa kavensin joka kerroksella kunnes jäljelle jäi 8s. Tossun pituus ennen pesua oli 25cm, varresta kantapäähän oli 10,5cm ja korkeus korkeimmasta kohtaa 14cm. Pesu oli 40 astetta siliävät-ohjelmalla pikana, linkousta 700/min. Mukana koneessa oli pieni pyyhe. Hirveän tarkat muistiinpanot, mutta pakko laittaa talteen kun kerrankin onnistui! :)

Pingotin tossuja vielä pesun jälkeen pienissä kesätossuissa ja laitoin 0,5 litran pullot vielä tuomaan ryhtiä. Päälliskirjonta on jotain ikivanhaa hopealankaa ja muutama hassu helmi.

Nyt minua mietityttää tossujen löperyys: miten niistä saisi tukevammat? Rankempi huovutus olisi ehkä auttanut, mutta sitten olisinkin voinut lahjoittaa ne jollekin lapselliselle... Olen miettinyt ratkaisuksi tärkkäystä. Eikös jossain ole myytävänä sellaista suihkutettavaa tärkkiä? Pilaisiko tärkkääminen tossujen pitomahdollisuuden? Hmm.