Huh miten pitkä tulikaan blogitauosta! Täällä on oltu häiden jälkeen niin kiireisiä, niin kiireisiä... mutta ei kuitenkaan ihan jouten ;) jotain pientä on syntynyt siellä täällä:

 

Tilasin Son of Stich'n Bitch -kirjan ja kokeilin ensimmäiseksi pipo-ohjetta. Lanettia käytin, toimii loistavasti ohjeessa:

Lankaa meni vajaa kerä punaista, ehkä 30g, mustaa menikin sitten jo reilu kerä, kenties 70g. Mun pitää ostaa se keittiövaaka näitä varten... Pipo meni siskon poikaystävälle, on ilmeisesti mieleinen :)

 

Kirjoneuleet kiinnostavat edelleen, tässä kuva mammalle neulotuista rannekkeista, näyttävät kivoilta nahkahanskojen päällä:

Lankana Gjestalin maija musta ja Pallas punakirjava. Vajaa kerä meni kumpiakin kolmosen puikoilla.

Puikoilla pyörii nyt monenlaista keskeneräistä. Aloitin uudet sukat Stepin ihanasta turkoosista sävystä, mutta kun pitkät luennot loppuivat jo, niin sukka on jäänyt jonnekin tuonne koriin vain odottamaan. Keskeneräisten seasta löytyy myös harmaa miniliivi itselleni (oho!). Se valmistui jo kerran, mutta päätin purkaa sen, kun jäi etumuksesta kuitenkin naftiksi. Kuvia tulee sitten vasta valmiista työstä :)

Sain käsiini (viimeinkin) myös kirjan Neulo ja virkkaa jämälangasta! Siitä on koetettu jo vaikka mitä, mutta en ole ollut niihinkään tekeleisiini oikein tyytyväinen, joten purkuun ovat menneet. Fair isle -tossut on nyt puikoilla, kenties niistäkin kuvia myöhemmin.

 

Miehelle valmistui tuossa kovien pakkasten aikana superlapaset ihan vaan Seiskaveikasta. Superia niistä tekee kaksinkertainen ranneosa sekä college-vuori. Ei tule tuuli läpi :) Näistä kuvia heti kun saan otettua vaan, on tuo mies vähän turhan nopea liikkeissään. Kovat pakkaset saivat aikaan myös sen, että mies pyysi sukkia. Tämä on erityisen epätavallista, sillä mies ei normaalisti palele, päinvastoin kieltää tekemästä mitään villaista, kun pelkää tukehtuvansa. Sukkien hätä tuli tietenkin viikonloppuna sellaiseen aikaan, ettei enää lankakauppaan keretty, mutta jämäkeristä syntyi sukkaset parissa päivässä. Värillä ei kuulemma ollut väliä, niin tein sitten vähän sieltä ja täältä löytyneet Maija-kerät sukiksi. Harmi vaan, ettei ollut miehisempiä värejä saatavilla. Sukkien nimeksi tuli sitten "Maskuliinisuuden ylistys". Kuvia tulee lapaskuvien tavoin myöhemmin, pidetääns lukijoita jännityksessä ;)

 

Niin ja ei vieläkään lopu! Tutustuin viimeinkin käsitteeseen neulotut tiskirätit, ja täytyy sanoa, vei mennessään tämä trendi! Korista löytyi muutama vuosia vanha Ribboo-kerä (bambua ja soijaa), joita aloin sitten neulomaan kulmasta kulmaan. Yhden neuloin ympyräksi lyhennetyillä kierroksilla, mutta se oli niin ärsyttävää hommaa, että taidan pysytellä noissa kulmikkaissa myöhemmmin. Olen hehkuttanut tätä kaikille lähistölläni (anteeksi): tämä oikeasti toimii! Rätti on todella imukykyinen ja kun sitä vähän aluksi kostuttaa ja vähän hankaa, niin jo lähtee kuivuneempikin mönjä liedestä ja keittiötasoilta. Suosittelen isolla ässällä! Ensimmäinen versio on jo pyykinpesukoneessa (kuulemma vaan paranevat tästä käsittelystä), mutta tämä on vielä kuvauskelpoinen:

Yhteen kerään menee todella tarkkaan puikoilla 3½ se 50g, isompaan sitten luonnollisesti enemmän. Minun mielestäni rätti saa olla ihan reilun kokoinen, että pystyy kuitenkin taittamaan kahtia useampaan kertaan. Ja ainaoikeaa tietenkin, että saadaan pinnasta mahdollisimman huokoinen.

Nyt on postattu tarpeeksi tälle päivälle, lisää kuvia tulee tosiaan jälkijunassa :)

 

Nautitaan näistä kevään aurinkoisista päivistä, sieltä se kesä tulee!