Ja se näkyy myös käsitöissä. Välttelen gradun kirjoittamista ja vironvillahuivin neulomista virkkaamalla pitkästä aikaa pitsiliinaa ja työstämällä käspaikkoja. Löysin töistä ohjeen Kauneimmista Käsitöistä (taisi olla viimeisin nro) ja aloin virkkaamaan pääsiäisliinaa keväänkeltaisesta Juliasta:

 

 

Rairuohoruukkuina muuten ajat sitten kirpparilta löytämäni Arabian kahvikupposet ja aluslautaset...

 

 

Töissä on ollut jo pidemmän aikaa työn alla täyskokoinen käspaikka. Kukaan ei ole opettamassa työtapoja eikä kirjallisuuttakaan ole käsiini siunaantunut KädenTaidot-kirjan etupistokirjonnan malleja lukuunottamatta. Turhautuneena isoon kirjontatyöhön tartuin aidanauhaan ja tein tälläisen minimallin:

 

 

Leveyttä on 7cm, pituutta 90cm. Reunapitsi pitäisi oikeaoppisesti käsittääkseni nyplätä (en osaa), mutta neuloin KnitWikistä löytämilläni reunapitsiohjeilla piskuiset pitsitkin. Ajattelin, että onnistumisen kokemus siivittäisi myös isomman käspaikan tekoa, saas nähdä!

 

 

Näin tällä kertaa. Tutustuin muuten yhteen ihan supersuloiseen vanhaan naiseen töissä, joka auliisti tarjoitui näyttämään minulle käspaikkakirjailumallejaan (huh), jos vain kiinnostaa. Arvatkaa vaan, kiinnostaako! :)