Olen päätynyt siihen, että neulominen luennoilla auttaa minua keskittymään. Jos en tee mitään (esim. muistiinpanoja vaahto suussa), alkavat ajatukseni harhailla ja luennoitsijan puheesta tulee puuroa. Neulominen on tähän asti toiminut erittäin hyvin keskittymisen ylläpitäjänä: käsillä on jotain tekemistä, mutta yksinkertaisen neuleen aikana voi vielä vallan mainiosti kuunnella. Neuleen on kuitenkin oltava nopea, pieni ja tarpeeksi yksinkertainen. Sukka käy hyvin. Aina keskeneräistä sukkaa tai sukkalankaa ei kuitenkaan ole saatavissa, ja olenkin päätynyt neulomaan luennoilla vaikka mitä vesipullon suojuksia.

 

Seuraava ohje on kahden kaksoistunnin (2x 90min) luentokämmekkäille:

Lanka: Sandnes Alpakka, n. 40g

Koko: naisten

Puikot: 3 tai 3½

 

Luo 40s ja jaa ne neljälle puikolle (10s/puikko). Neulo suljettuna neuleena 1 oikein 1 nurin -joustinneuletta n. 5cm (n. 15 krs jos tykkää mielummin laskea).

Jatka neulomalla 2 krs sileää. Aloita peukalokiila. Koska vasen ja oikea kämmekäs ovat samanlaisia, ei peukalokiilan kohdalla ole väliä. Lisää esim. 1. ja 4. puikon väliin 2s joka 2. krs kunnes työssä on yhteensä 50s. Jatka sitten neulomalla sileää, kunnes tulet peukalon sisätyveen (n. 3cm viimeisten lisäysten jälkeen).

Vaihda neuleeksi taas 1 oikein 1 nurin -joustinneule. Päätä aiemmin lisätyt 10s peukalon kohdalta sekä 1s sen kummaltakin reunalta. Puikoille jää 38s. Jatka suljettuna neuleena joustinneuletta ja lisää peukalon kohdalla seuraavalla krs:lla 2s = 40s. Neulo joustinneuletta vielä n. 2cm (tai n. 1o krs) ja päätä silmukat löyhästi.