Nyt on jäänyt kyllä melkein kuukauden aukko taas päivittelyihin, mutta korjataanpas asiaa nyt vähän enempi kerralla. Gradu vie paljon aikaa, ei vaan kerkeä tehdä kaikkea mitä haluaisi!

 

Olen saanut valmiiksi aika tuskaiseksi osoittautuneen vironvillaprojektin. Kaverille (joka auliisti tarjoutui ostoskaveriksi Tallinnassa joskus alkuvuonna) valmistui tälläinen kaksimetrinen huivi. 2o2n-ribbiä koko hökötys ja hapsut päälle. Karkealtahan tuo aluksi tuntui kaulaa vasten, mutta huivi saikin liota muutaman tunnin huuhteluainevedessä ennen pingotusta.

 

 

Jo tämän huivin aikana aloittelin käspaikkaani reunapitsejä. Löysin kirjastosta kolmekin erilaista reunapitseihin erikoistunutta teosta, mutta tämä yksi miellytti sitten kaikista eniten. Lankana DMC Blanc n:o 60 ja koukkuna vähän liian iso, mutta minun käsialaani sopivampi 0.75. Näyttää siltä, että kahteen reunapitsiin (n. 10x25cm) riittää tuo 20g. On se kyllä sen hintaistakin että saa riittää kanssa :)

 

 

Mutta tällä hetkellä vielä tuota pikkupikkupitsiäkin enemmän sormet syyhyävät kahdelle vyyhdille tuoretta Grinascon merinosilkkiä! Tilasin itselleni sekä mustan että valkoisen, musta onkin jo kerällä ja koivunlehtishaali (www.ihanitse.fi/Maddaleenan neulekoulu) puikoilla. Musta shaali menee mammalle, valkoinen jää itselle. Ikuisuusprojektejahan nuo molemmat ovat, mutta ikuisuuden kestävän tekemisen arvoisia kanssa. Tein joskus muutama vuosi sitten mammalle ensimmäisen shaalin savunharmaasta, ja täytyy itsekin sanoa että aika makee siitä tuli ;) nyt sitten vaan puikot heilumaan että tulee valmista! Gradun ohessa siis...

 

 

Näin. Näiden lisäksi on vielä niitä UFOja vaikka muille jakaa (en kyllä jakas vaikka joku pyytäisi, pitää saada tehdä itse), mutta niidenkin aika vielä koittaa. Veikkaan että aloitan useamman työn vielä noiden shaalien rinnalla, alkaa viimeistään puolentoista metrin kohdalla nyppimään tuo kuvio vaikka kaunis onkin :)