Olen jo joskus aikaisemmin kokeillut pesukoneessa huovuttamista. Silloin taisin tehdä Fritidsgarnista neulepuikkopussia (olikohan peräti viime vuoden SK:n joulunumerossa tms), joka kutistui pesukoneessa lasinalusen kokoiseksi. Melkein vuoden tauon jälkeen rohkaistuin kokeilemaan uudestaan, kun isä toi Virosta tällä kertaa parisataa grammaa sinisävyistä hahtuvaa. Päätin kokeilla jo monessa muussa blogissa vastaan tullutta Kissankorvapipoa hahtuvasta.

Neuloin 9mm puikoilla 50 silmukkaa, korkeudeksi päätin noin 80cm. Aika hurjan näköinen oli "pipo" tuossa vaiheessa:

Ompelin tuon kappaleen sitten samalla hahtuvalla pussiksi, kiinnitin hakaneuloilla sisäpuolelle väliaikaisen puuvillavuoren, jottei piposta tulisi peflettiä, ja heitin koneeseen. Viime kerrasta "viisastuneena" laitoin ensin käytiin 40 asteen villapesun, kun ajattelin, että kyllä kai tuossakin jo jotain tapahtuu, mutta EI. Neule tuli ulos täysin huovuttamattomana. Tuskastuneena heitin neuleen koneeseen samantien takaisin, iskin kyytiin yhden sinisen kylpypyyhkeen möyhimään työtä kunnolla ja käynnistin 40 asteen peruspesun.

Kun avasin koneen seuraavan kerran, sieltä löytyi: 1 kylpypyyhe, 8 hakaneulaa puuvillapussin reunoihin kiinnittyneenä sekä puuvillapussin reunoihin sotkeutunut pieni sininen möykky. Sain irroitettua "piponi" hakaneuloista ja puuvillasta saksilla. Operaation jälkeen jäljellä oli appelsiinin kokoinen möykky kivikovaa villaa, joka avattuna muistutti ehkä penaalia, jos kauniisti halusi ajatella. Roskiin lensi möykky.

Hahtuvaa on "piponi" jälkeen jäljellä ehkä noin 150g, mitähän minä niistä teen?! Ja miten kaikki muut osaa tämän, mutta minä en?