Odotus on päättynyt, ruokaa on syöty navat ryskäen ja on saanut viimeinkin rauhoittua oikein luvan kanssa. Tällaisia yllätyksiä lähipiiri on löytänyt paketeista tänä vuonna:

 

Mammalle Ulpukka-huivi Ulla -neulelehdestä hieman muunneltuna (vähemmän mallikertoja kuin ohjeessa). Lankana Garnstudion Silke-tweed, menekki 150g puikoilla 4 ja koukulla 3.

 

Mammalle huivin lisäksi sukat Kipuapusilkkivillasta, menekki n.80g puikoilla 3½. Omaan jalkaan tuntui tosi hyvältä pienestä pistelystä huolimatta, käytössä sitten pehmenee!

 

Isälle puolipitkävartiset sukat muokattuna hieman tästä ohjeesta. Lankana valkoinen Novitan Seitsemän Veljestä ja punainen Gjestalin Maija kaksinkertaisena. SV:n menekki 150g, Maijan n. 25g puikoilla 4. Sukanpingotin ois NIIN jees...

 

Veljelle lähti sileän kirjaillun pipon ohjeella tehty KOAF -pipo, johon keksin tehdä myös vuoren vanhasta t-paidan hihasta. Sopi kuin nakutettu, eikä vienyt paljon aikaa tai aivokapasiteettia. Lankana Gjestalin Maija kaksinkertaisena, menekki noin 100g.

 

Veljen tyttöystävälle meni pipo ja lapaset Gjestalin Topp't Tå:sta, tuli muutes melko muhkeat seiskan ja ysin puikoilla pyöriteltynä! Ohje omasta päästä, menekki 300g.

 

Avokin veljelle lähtivät halutut Pummihanskat. Lankana Gjestalin Maija, menekki 50g puikoilla 3½.

 

Avokin veljen tyttöystävällekin piti jotain keksiä, niin äkkiä syntyi uusimman Modan (6/09) ohjeella Huppukauluri. Lankana Sandnesin Kitten Mohair, menekki 100g puikoilla 8.

Anopille mennyt huivi Up 21 -langasta jää nyt postaamatta, kun valokuva jäi puuttumaan! Pitää katsoa, jos saisin kuvattua sen myöhemmin. Lupaan, etten kuvaa anopin varpaita tällä kertaa!  :)

 

Viimeisenä vielä korjattu Jacques Cousteau -pipo avokin isoisälle. Lankana siis Sandesgarnin Lanett, menekki 100g puikoilla 3. Toivottavasti on mieleinen!

 

Huhhuh olipas siinä sitten neulomisia! Ihanaa näitä on tehdä, onneksi on lähellä ihmisiä, jotka arvostavat käsin tehtyä! Nyt on aika siirtyä uusien töiden pariin, puikoilla on odottamassa jo parit lapaset, huivi ja säärystimet. Ihan kuin osaisin vain istua paikallani! :)

 

Hyvää ja rentouttavaa joulua kaikille!